Energipaus del 8

Svettig på Jobbet/Svettig på JobbetOavsett om du står eller sitter till vardags är det lätt att bli stel i höfter och trött i ryggslutet. Ett enkelt sätt att öppna upp genom höfter, ljumskar, hälsenor och rygg är genom att komma ner i huksittande några minuter. I många länder är huksittande fortfarande den vanligaste arbetspositionen. Det kan tålas att tänkas på, så huka dig några minuter. Det kommer att göra underverk för din rörlighet.

 

Huka dig

Ställ dig höftbrett isär med fötterna, eller möjligen något bredare. Vinkla tårna snett utåt som mot två och tio på en klocka. Sänk rumpan ner mellan dina fötter. Håll positionen i 30-60 sekunder i början och gärna uppåt några minuter när du blivit van. Kom långsamt ur positionen och skaka loss lite lätt innan du fortsätter arbetsdagen.

 

Ett tips är att kombinera olika energipausövningar. Du kan blanda och ge hur du vill, beroende på vilken tid och vilket behov du har, men ju mer du gör desto bättre resultat är du garanterad. Det kan man kalla Frisk Effekt!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons