Kort intro?

Hej! alla.

Ibland har jag lust att skriva om mitt liv: träningen... jag tänker att det vore skönt att få ur mig när det går bra eller dåligt, om jag är inspirerad eller om motivationen är kämpig. Det brukar inte hålla så länge. Men jag tänker skriva ett första inlägg nu ändå, så lär ni känna mig. Kanske jag fortsätter skriva, kanske inte...

 

Jag ser min livs-struktur ungefär såhär; Jag jobbar för att leva, jag lever för att träna och mitt liv är min sambo. Som ni förstår så tränar även min kille, det hade varit nästan omöjligt att leva ihop annars. Minst 2 gånger i veckan tränar jag två gånger per dag, oftast blir det 3 dagar med dubbel träning, resterande dagar 1 gång (1dag vila). Vila för mig kan vara promenader/vandring, kanotpaddling och annan aktivitet (ibland blir det träning ändå).

I skrivande stund har jag nyligen kommit hem från årliga alpresan, som ledde till Canazei denna gången. Med ett år av hårdträning och inga skador har jag blivit både starkare och uthålligare än förra gången jag åkte. Det kändes kul att min vanliga träning gav resultat i något jag bara gör 1 gång om året. (ibland mindre) Starkare i benen som höll längre vilket ledde till tyngre och mer teknisk åkning.

Nu när jag är tillbaka känner jag dock det enda negativa med att åka iväg så, kroppen tappar all annan styrka. (inte egentlig styrka) Man hamnar i någon typ av passivitet och nu när den vanliga träningen är igång igen har inte kroppen kommit in i den vanliga stressen. Jag har superträningsverk, som i vanliga fall hade varit häften så märkbar. Det där vanliga goa flåset i löpningen försvinner och trots att backintervallerna gick snabbare och benen var starka var andningen tung och jobbig.

Jag tror mig vara tillbaka på banan inom en vecka i alla fall, kroppen behöver bara komma in i mitt flow igen. Tävlingssäsongen drar ju igång inom en månad, så nu är det dags att trappa upp. Löpningen skall få ett extra pass och gym/annan träning skall jag försöka fokusera på hinderliknande övningar. I alla fall dem gympass som är utöver mina styrkepass.

Resa till Stockholm och Extremfabriken är också bokad till 1april, lagom helgen innan Bootcamp Challenge!
Ja, ni ser, jag reser hela vägen till Sthlm för att kunna träna inför. Det är inte lätt alla gånger att vara min sambo!

Summan av kardemumman; jag är träningstokig och hoppas kunna.. jag vet inte, inspirera och sånt. Bara jag får berätta min historia, ibland.

tjohej!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons