Lärdomar. Nystart.

20120812-121438.jpg

När jag känner efter är jag egentligen väldigt besviken på min tid och mitt lopp igår. Jag hade förväntat mig mer av mig själv. Samtidigt så visste jag att jag inte gett mig själv så bra uppladdning. Alldeles för lite backar. För mycket andra äventyr för nära loppet.

Man kan inte få allt. Om ett tag kommer jag se att jag nästan fick allt ändå. Skulle inte vilja ta bort Arvika Triathlon eller Jämtlandstriangeln förra lördagen!

Mitt mål var under 6 timmar och det gick inte. Jag gjorde en megatabbe redan i starten: stod för långt bak. Det blev katastrof. Jag hamnade i ett gäng där det joggades i 7 tempo och fick försöka sicksacka fram När vi sen vek av upp på den smala branta stigen uppför första fjället med ca 600 m stigning framför oss så var tempot alldeles för långsamt för min smak. Men det tar alldeles för mycket energi att ge sig ut i terrängen och försöka springa om. Det var flera som var frustrerade märkte jag. Jag var 20 min efter min planerade tid vid första stämplingen.

När vi sen skulle springa utför så var det otroligt lerigt och geggigt och det var det för alla så inget att skylla på. Inga problem egentligen men ni skulle sett…Tjurruset kan slänga sig i väggen.

Väl framme i Ottsjö på vätskekontroll 1 stannade jag kanske någon minut extra. Drog på längs den enda asfaltsrakan och vek av på stigen upp mot Hållfjället. Försökte gå och äta de Perpeteum Solids jag hade med. Behövde andas med både mun och näsa och det gick ju inte då. Var rätt obehaglig företeelse men var tvungen att få i mat så fick stanna helt enkelt. Sen var det bara segt. Segt segt. Var själv länge och fick inget driv i steget. Det var vackert och fint förstås men hade inget löparmojo. Kände mig inte som jag. Inte stark. Jobbade med tankarna. Bröt ned loppet. Fram till Bottenvallen (28 km). Nerven skrek från rumpa till fot efter att mitt bäcken slitits i av allt halkande. Hade redan ramlat två gånger. Fötterna kändes obehagligt “lösa”. Korsryggen ömmade. Det blev nästan komiskt. Är glad att jag har nära till skratt när det knasar sig.

Fick lite sällskap av ett team (man ska vara team alltså- vad kul de har!) och vi kom till Bottenvallen på exakt 4 timmar. Planerad tid hit var 3.30 för att ha 2,5 timmar till den värsta stigningen. Drack underbar buljong. Ville inte stanna så länge. Folk låg i gräset, solen bröt fram, härlig stämning! Visste att det som gjorde ont inte hjälptes av att stanna utan bara att fortsätta.

Började gå jogga medan jag åt mot den branta stigningen. Tänkte att det här är min styrka- gå snabbt uppför. Men det gick inte. Blev passerad av flera och fick iallafall ryggar att dra på. Det var så fruktansvärt mycket tyngre än jag någonsin känt och jag har ändå gjort den här stigningen 3 gånger.

Njöt av utsikten, sällskapet. Stämningen. Njöt av det i kroppen som funkade: långa sega motorn. Jag kan fortsätta hur länge som helst.

Uppe vid Vindskyddet på 35 km och ca 1100 m höjd var jag så slut så jag var nästan arg. Lite cola. Mer lösgodis ( typ det enda jag åt förutom de 5 Perpeteum Solids jag petade i mig). Fortsatte och..ja det är ju något skumt för det lossnar efter en sådär 6 timmar. Alla de som knatat om mig- swoschade jag förbi nu. Jag bara matade. Matade och matade. Dansade utför. Sista 6 är det i stort sett utför och det var en rolig syn med stapplande stela löpare som trippade ned. Jag rusade. Jag passerade nog 15 pers här. Bara öste på utför och Garmin pep med mindre än 5 minuters intervaller på kilometermarkeringarna. Pulsen var i taket, jag flåsade som en älg och när jag så tog i det sista jag hade de sista 400 metrarna som är lite uppför så slutade det faktiskt med att benen vek sig i mål.

Fick lägga mig ned. Men vips så var jag pigg igen. Och jag sprang lite fram och tillbaks till där jag hade mina grejer och sen på kvällen för att möta bästa Magda och Coyntha som var ute och kämpade tillsammans i 10 timmar! Det var bara lite lustigt runt ligamenten i fötterna. Som att de sladdrade lite…

Tack till Patrik och Erika och alla funktionärer för en fantastisk upplevelse! Så tacksam att jag fick en plats! Tack alla medlöpare som jag hejade på och hejades av. Tack mamma som tog hand om Tigerfisen igår och hämtade i mål och gjorde ren mina fruktansvärt leriga skor. Tack för alla fina hejarop här och på Facebook och nu då Twitter (@ansofisticated heter jag där)

Kroppen helt ok. Magen ok. Låren ok. Ligamenten i fötterna- not so ok just nu men de får vila lite och så blir det mycket Vibramträning sen för att stärka upp skiten igen.

Jag är inte så snabb och stark som jag vill vara. Jag har en lång väg kvar. Jag vänder besvikelsen till konstruktiva planer framåt. Jag vill också dansa uppför fjället, inte bara utför. Jag vill vara lätt och stark och uthållig. Och snabbare. Kanske inte kan bli både uthållig och snabb men snabbare. Goddammit.

Jag ska vila från långpass ett tag. Inte vila totalvila. Behövs inte. Jag är bara sliten från långa långa pass. Jag vilar ju i snitt 3 dagar i veckan redan. Men det blir ett annat fokus nu. Kanske simma lite? Mer styrka.

Idag åker vi till fina vänner i Östersund. Imorgon Sthlm. Ska ta en lätt jobbvecka. Har en massa spännande att jobba med.

Tack för att du läste!

20120812-121506.jpg

20120812-121500.jpg

20120812-121514.jpg
Bilder från den härliga banketten!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.