Löpning Rundor & Kartor 5 inlägg 3277 visningar

Stigar runt Stora Färgen, Alingsås

1975 • Alingsås
#1
5 augusti 2015 - 14:07
Gilla 
Hej!

Jag behöver tips på stigar att ta sig runt Stora Färgen i Alingsås. Går det att springa stig runt Stora Färgen eller är man tvungen att välja asfalt och grus större delen av rundan?
1975 • Alingsås
#2
6 augusti 2015 - 18:49
Gilla 
Tyvärr det sistnämnda är jag rädd.
1963 • Göteborg
#3
6 augusti 2015 - 21:10
Gilla 
Kartan hos Lantmäteriet kan kanske vara till hjälp http://kso.lantmateriet.se/
1975 • Alingsås
#4
6 augusti 2015 - 21:35
Gilla 
Alltid något. Får nog slipa på mina färdigheter i att springa vilse :)
1975 • Alingsås
#5
7 augusti 2015 - 07:59
Gilla 
Lantmäterikartan är bra. Finns väl även terrängkartor att köpa, tror inte Skogshjortarna i Asås har bra kartor åt det hållet (men vet ej helt hundra)

Kan förtydliga lite. Om det är mest stig blir det svårt, men kombinerar man stigen med både grus och asfalt (så lite asfalt som möjligt) så går det med lite avstickare att ta sig runt rätt ok.
Från Gerdsken och västsidan finns det en uppsjö av stigar och grusvägar som till slut letar sig fram till Hagtorsslätt (missa absolut inte Markedalens stigar)
På sydsidan har jag inte sprungit alla stigar men där finns en hel del. Leta fram Patrik Hedlund här på jogg och kolla hans rundor, det är hans hemtrakter där runt Edshult.
Edsåsområdet är jag rädd det blir transportlöpning.
Öster om boråsvägen är där det kanske finns stigar (har bara sprungit på grusvägar där). Mot Maryd börjar det dock bli mer och mer stigar.

Hoppas verkligen du vågar dig på att söka och delar med dig. :)

Kan f.ö bara säga att asfaltsrundan från A-sås och mot Norsesund/Ingared mot Edsås och boråsvägen tillbaka är en klassisk "marathontestare" för A-såsare. Runt 3 mil är den svängen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons